De woningmarkt leeft weer op

De afgelopen jaren was er van alles gaande op de woningmarkten en meldde NVM regelmatig dat er veel huizen boven de vraagprijs verkocht werden. Een tijdlang was de markt echt oververhit, waarna een afkoelingsperiode kwam. Nu zit de markt duidelijk weer in de lift. Wat betekent dit voor een woningzoekende?

In de plus

In het tweede kwartaal van 2023 werd er ruim meer verkocht ten opzichte van het eerste kwartaal. De verkoopprijzen gingen weer iets omhoog. Ook neemt de krapte op de woningmarkt weer iets toe. Hier in Kaag en Braassem wordt nog steeds veel gebouwd en is er daarom ook van alles gaande op de woningmarkt. Want ondanks de vele nieuwe woningen, zijn er ook veel nieuwe inwoners in de dorpen. Dat maakt dat een bepaald soort woning zoeken in Kaag en Braassem nog steeds lastig is.

Elke woningzoekende maakt kans

Als u een woning zoekt, dan maakt u kans, hoe dan ook. Voor ons, als makelaar, ligt er een schone taak: hoe zetten wij de berichten over woningverkoop om in iets waar u wat aan hebt? Lokaal is het misschien wel heel anders dan u denkt. Het klopt ja, gewilde woningen staan ook in Kaag en Braassem niet lang te koop, maar er is nog geen reden tot paniek. Met regelmaat zie ik dat hoog bieden nog steeds aan de orde van de dag is. Een potentiele koper heeft immers al twee keer achter het net gevist en wil nu wel iets aan de haak slaan. Toch gelden nog steeds basisregels.

Timing is alles

Welke prijsdruk er ook is, de waarde van een huis hangt af van vaststaande factoren. Waar de woning gesitueerd is bijvoorbeeld, wat de staat van de woning is en wat de kosten zijn voor een hoognodige verbouwing. Ook is het van belang hoe goed de woning in de markt ligt. Als een bepaalde wijk eigenlijk niet zo in trek is, dan is de kans aanzienlijk kleiner dat er boven de vraagprijs geboden moet worden.

Eerlijke prijs

Een deskundige makelaar kan u voorzien van de juiste informatie. Rietbroek Makelaardij helpt u graag. Wij informeren u over de woningmarkt in uw omgeving en zorgen ervoor dat u een eerlijke prijs voor uw nieuwe droomhuis betaalt. Komt u een keer op de koffie? Wij gaan graag met u in gesprek.

Melina Rietbroek