Drie redenen waarom de Open Huizen Dag zinvol is

Als NVM-makelaar adviseer ik verkopers hoe zij hun huis het beste kunnen presenteren voor de verkoop. Daarbij geef ik meestal aan dat de NVM Open Huizen Dag ideaal is om aan mee toe doen, omdat dat de meest laagdrempelige manier is om potentiële kopers over de vloer te krijgen. Want verkopen begint nog altijd met een eerste bezichtiging.

 

Maar andersom is de Open Huizen Dag ook voor kopers dé perfecte dag om hun droomhuis te vinden. Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Dan kunt u 30 september eigenlijk niet overslaan. Ik noem hier drie redenen.

 

  1. Alles over de woning en het woongenot

Een reguliere bezichtiging wordt meestal door de makelaar georganiseerd. Tijdens een Open Huizen Dag is dat anders: u ontmoet de eigenaar van de woning en kunt direct vragen stellen. De eigenaar weet u als geen ander te informeren over de wijk, de woning en de omgeving. Waarom koos de eigenaar destijds zelf voor het huis bijvoorbeeld of waarom is het zo leuk om in dat huis of die wijk te wonen? De bewoner staat klaar voor uw vragen en is voorbereid op uw komst.

 

  1. Efficiënt en eenvoudig

Een woning bezichtigen kost tijd, en dat hebben de meeste mensen niet in overvloed. Wilt u een bepaalde woning bezichtigen dan moet u zich schikken naar de agenda van de verkoper en/of de makelaar. Een paar woningen in een week tijd bezichtigen wordt hierdoor bijna onmogelijk. Omdat veel verkopers geadviseerd worden mee te doen aan de landelijke Open Huizen Dag, kunt u, veelal in het weekend, een aantal woningen op één dag bezichtigen. U hoeft geen selectie te maken, als u zin heeft bezoekt u op die dag zelfs tien woningen.

 

  1. Bezichtigen is een uitje

Er staat een kopje koffie of zelfs wat lekkers voor u klaar, de woning is op en top: een bezichtiging tijdens Open Huizen Dag voelt als een feestje! Is het huis naar uw zin, dan blijft u hangen, is het niks dan staat u na een vriendelijk: ‘Dank u voor uw tijd’ zo weer op straat en kunt u op naar de volgende woning. Dit maakt dat een bezichtiging heel vrijblijvend is en zelfs voelt als een dagje uit. Op uw gemak loopt u een rondje door de woning en als u hét huis gevonden heeft, dan kunt u altijd nog een aankoopmakelaar inschakelen.

 

Waarschijnlijk zijn er nog wel meer redenen te bedenken, maar hopelijk waren deze al genoeg om u van het nut van Open Huizen Dag te overtuigen. Graag tot ziens op zaterdag 30 september.

 

Melina Rietbroek