Energiebesparing, welke subsidies zijn er?

Nooit eerder was het besparen van energie zo’n hot item als nu. Net als bijna iedereen bent u waarschijnlijk bezig met warme dekentjes op de bank of bewust bekijken welke apparaten veel energie verbruiken. Omdat wij graag meedenken en vooral lokaal actief zijn in de woningmarkt, hebben wij een aantal tips verzameld voor de woningen in Kaag en Braassem.

 

De energie subsidiecheck

Allereerst kunt u een check doen of er op uw adres subsidies beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen. Op de website Duurzaam Bouwloket zijn zowel de landelijke als provinciale en gemeentelijke subsidies zichtbaar. Zo is er bijvoorbeeld te lezen dat Kaag en Braassem op dit moment subsidie verleent voor zonnepanelen op agrarische daken. Voor de woningen in Kaag en Braassem zijn op dit moment de landelijke regelingen het meest aantrekkelijk. De subsidie op isolatie en zonneboilers bijvoorbeeld of de btw-teruggave bij de aanschaf van zonnepanelen.

 

Verbeter uw huis

Ook de website verbeterjehuis.nl van Milieu Centraal heeft een mooi artikel geplaatst over de subsidies van de Rijksoverheid. Vooral de uitleg over de verschillende subsidies is op deze website interessant. Daarnaast is de button “Verbetercheck” op deze website een aanrader. In een aantal stappen krijgt u advies op maat en ziet u wat zinvol is om te verbeteren bij uw woning. Met standaardberekeningen krijgt u een indicatie van de investering, de subsidies en de besparing. Een nuttige tool om eens uit te rekenen wat u het meest oplevert.

 

Een nieuwe woning kopen?

Bent u van plan een nieuwe woning te kopen, dan kunt u met bovenstaande tools een berekening maken van te verwachten kosten voor die woning. Wilt u weten hoe de te koop staande woning geïsoleerd is en wat er te winnen valt? Onze makelaars zijn op de hoogte van de staat van de woningen in de portefeuille van Rietbroek Makelaardij, maar kunnen u ook als aankoopmakelaar adviseren over woningen. Met een beetje voorwerk met behulp van de tools komt u goed beslagen ten ijs en weet u of de woning een slimme aankoop is.

Kunnen wij nog iets voor u betekenen? De koffie staat klaar!

Melina Rietbroek