NVM Open Huizen Dag 30 september!

Op 30 september is het zo ver: de NVM Open Huizen Dag. Wellicht heeft u er al het een en ander over voorbij zien komen. Tijdens deze open dag leiden de verkopers van de deelnemende woningen u met alle plezier rond in hun woning. Leuk én handig, want zij kunnen je precies vertellen wat er zo fijn is aan wonen in dit huis. En natuurlijk onder genot van een kopje koffie en lekker stuk appeltaart! Komt u langs bij een, of meerdere, deelnemende woningen?

Nog even in een notendop. De NVM Open Huizen Dag werkt als volgt:

 1. Geïnteresseerde kopers kunnen op Funda bekijken welke huizen beschikbaar zijn die ze willen bezoeken. Voor al het deelnemende aanbod kijkt u op: https://bit.ly/nvm-deelnemende-woningen
 2. Tijdens de NVM Open Huizen Dag zijn de deelnemende huizen open voor bezichtiging tussen 11:00 en 15:00 uur.
 3. Kopers kunnen de snelste route uitstippelen om verschillende huizen te bekijken waar ze interesse in hebben.
 4. Kopers kunnen het huis bezoeken en rondkijken op hun eigen tempo en vragen stellen aan de verkoper.
 5. De verkopers leiden u graag rond door hun woning. Handig, want zij weten alles te vertellen en weten ook precies wat er zo fijn is aan wonen in dit huis. Dit alles onder genot van een kop koffie of thee en een stuk appeltaart!
 6. Na de bezichtiging kunnen kopers beslissen of ze geïnteresseerd zijn in het kopen van het huis en verder onderhandelen met de makelaar.
 7. Het bezoeken van een huis is geheel vrijblijvend.

We zien u graag tijdens deze zomeravond bij één van de deelnemende woningen. Een mooi moment en een laagdrempelige manier om u te oriënteren op de woningmarkt óf om bij die ene woning te kijken die u al een tijdje op het oog heeft.

Onderstaande tips kun je gebruiken als voorbereiding voor een bezoek aan een woning tijdens de NVM Open Huizen Dag.

 • Download van tevoren de brochure van de woning – hierin staat alle informatie en zo kunt u tijdens het bezoek gerichte vragen stellen. Ook zit er een pagina in waarop u aantekeningen kunt maken.
 • Bekijk de financiële mogelijkheden.
 • Houd uw wensenlijst in uw achterhoofd, zoals het aantal slaapkamers, afstand woon-werkverkeer, winkels en scholen, en bekijk tijdens het bezoek of de woning daar echt aan voldoet.
 • Bekijk niet alleen de woning, maar ook de omgeving. Ziet u zichzelf hier wonen? Spreekt de omgeving en de faciliteiten die het dorp biedt u aan?
 • Stel een maximum aan het aantal te bezoeken huizen.
 • Indien u meerdere woningen gaat bezoeken, stippel dan een handige route uit.
 • Beperk het bezoek tot een maximum tijd.
 • Als de eerste indruk niet goed is, zegt dat vaak heel veel.
 • Wanneer u een leuk huis heeft gezien en verder wilt met dit huis, neem dan bij een tweede bezichtiging een NVM-aankoopmakelaar mee.

Heeft u een woning bezocht en heeft u naderhand nog vragen? Dan zijn wij natuurlijk telefonisch bereikbaar op 071-3310453 of we beantwoorden je vraag per mail via info@rietbroekmakelaardij.nl.

Graag tot zaterdag 30 september!