Leer Kaag en Braassem nog beter kennen

Recreëren in onze gemeente heeft vaak iets met water te maken. Roeien, suppen, varen door de polders of een route langs het water volgen, op de fiets of met de benenwagen. Maar in Kaag en Braassem valt veel meer te ontdekken. Daarom tippen wij u een aantal leerzame uitjes. U leert over de molens in het landschap, over de mensen die er wonen of over de omgeving zelf.

 

Molens: meer dan een leuk plaatje

Elk jaar in het tweede weekend van mei is het Nationale Molendag. Ook in Kaag en Braassem zijn veel molens te bezoeken die dagen. Dit jaar is dat op 13 en 14 mei. Wist u dat er maar liefst twintig werkende molens in onze gemeente zijn? De meeste daarvan zijn te vinden in Hoogmade en Rijpwetering. Kijk voor u op pad gaat bij welke molens u deze dagen terecht kunt voor een praatje met de molenaars en een kijkje bij hun bijzondere molens.

 

Naar de boerderij

Met het hele gezin naar de boerderij? Dat kan op 20 mei bij Mariahoeve Logies in Woubrugge. U bent er welkom voor een rondje door de stal, kinderen vermaken op de skelter en er is een puzzeltocht en een tekenwedstrijd. Maar onze allerbeste tip is de softijsmachine bij deze boerderij. Sinds dit jaar kunt u zelf een softijs tappen, gemaakt van hun eigen boerenmelk. Daar komen wij én u voor terug!

 

Bij de mensen thuis

Benieuwd hoe de mensen wonen in Kaag en Braassem? Natuurlijk kunt u gluren op Funda bij de woningen die bij ons in de verkoop staan. U kunt ook op 4 juni naar Kijk in de Wijk, een evenement van WIJ Presenteert. Met een kleine groep gaat u op pad langs drie culturele optredens in Roelofarendsveen, Oude Wetering of Nieuwe Wetering en leert u elkaar en de omgeving kennen bij de mensen thuis op verrassende locaties terwijl u geniet van een optreden.

 

Nachtkano

Altijd al willen weten hoe de polders in Roelofarendsveen er ’s nachts uitzien? De Veense Bukker organiseert deze zomer twee keer een nachtkano-event. In het pikkedonker in de kano. ’s Nachts door de polder kanoën is echt een bijzondere belevenis. Dit evenement wordt afgesloten met een borrel, want met elkaar napraten over alles wat leeft in die donkere polder is misschien zo gek nog niet.

 

Dit is maar een greep van alle evenementen die in Kaag en Braassem georganiseerd worden en waar u ons kunt tegenkomen. Want zelf recreëren we ook graag in onze mooie omgeving. Bent u benieuwd naar een compleet overzicht? Kijk dan eens in de uitagenda van Kaag en Braassem Promotie. Er is altijd wat te doen!

 

Melina Rietbroek