Uw woning verkopen in de feestmaand, is dat slim?

De feestdagen staan voor de deur. Veel mensen hebben hun hele huis gedecoreerd in kerstsfeer en een mooie hoek in de woonkamer gezocht voor een schitterende kerstboom. Waarschijnlijk u ook. Maar wat als u uw woning wilt verkopen, kan dat deze maand of kunt u beter wachten tot het voorjaar is?

 

Volgens onderzoek is er niet alleen een piek in de kerstboom maar ook een piek qua bezoekers op sites waarop woningen te koop staan tijdens de feestdagen. Veel mensen zijn dan op zoek naar een andere woning. Het is vakantie, ze hebben meer vrije tijd en zijn volop aan het plannen voor het nieuwe jaar. Wellicht hebben ze zelfs verhuisplannen. Wachten is daarom niet nodig. Dat wil niet zeggen dat u de woning in december meteen al verkoopt. Om nu te voorkomen dat uw woning in januari nog in kerstsfeer op Funda staat, heeft Rietbroek Makelaardij een aantal nuttige tips voor u verzameld.

 

  1. Eerst de foto’s, dan de kerstverlichting

In januari is iedereen toe aan een fris huis en is men de kerstversiering eigenlijk wel zat. Daarom is het slim als u eerst de foto’s laat maken door de makelaar en dan pas de woning in kerstsfeer brengt. Zo staat uw woning niet op Funda met allerlei kerstversiering.

 

  1. Een kleinere kerstboom dit jaar

Een grote kerstboom maakt dat de woning knus maar ook kleiner lijkt. Wilt u na de fotoreportage toch een kerstboom neerzetten, kies dan voor één keer voor een kleiner exemplaar. Zo kunt u genieten van de kerstsfeer maar staat de boom niet in de weg.

 

  1. Uitpakken? Volgend jaar weer!

Niet iedereen houdt van een overdadig versierd huis. U kunt uw woning in kerstsfeer brengen, maar houd het rustig. Geen bonte of knipperende kerstverlichting en liever niet te veel tierelantijntjes. Sommige mensen kunnen niet door die sfeer heen kijken, maar rustige kerstversiering kan men wel aan.

 

  1. Minder ‘normale’ decoratie

In plaats van dat beeld op het dressoir, mag u best een kerststukje neerzetten. Het is niet verstandig om het allebei neer te zetten. De decoratie die u normaliter heeft staan, kunt u het beste even in een doos op zolder zetten. Zo is het toch versierd in kerststijl, maar niet te overdadig gedecoreerd.

 

  1. Sfeervol buiten

De meeste tuinen zien er troosteloos uit in de winter. Alles is uitgebloeid, de tuinmeubelen zijn opgeslagen, etc. Een kleine kerstboom met verlichting brengt juist sfeer in de tuin. Of u zorgt ervoor dat het terras er gezellig uitziet op de foto’s en als er bezichtigingen zijn. Een kleedje, een kussentje, een sprei of een kaars op de buitentafel, de buitenlamp aan, alles om de wintertuin een beetje schwung te geven.

 

  1. … en binnen

Tijdens de koude wintermaanden ziet alles er guur uit. Ook de woonkamer, als die niet verlicht is. Heeft u een bezichtiging ingepland staan? Zorg er dan voor dat alle sfeerverlichting goed werkt en indien aanwezig, dat de haard aan staat. Een paar kaarsen op tafel doen ook wonderen. Alle sfeer is meegenomen, als buiten alles grijs is.

 

  1. Styling is alles

Niet iedereen kan de woning sfeervol krijgen. Weet u van uzelf dat u er niet zo goed in bent, schakel dan iemand in die het wel kan. Een vriendin met een stijlvol huis of een specialist. Wij adviseren u graag over verkoopstylisten die u van dienst kunnen zijn en die van uw rommelige woonkamer een sfeervol paradijs kunnen maken.

 

Rietbroek Makelaardij u veel succes met het verkopen van uw woning in de wintertijd én fijne feestdagen.

 

Melina Rietbroek